Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 13:27 - В ЕДИН ОТБОР СА. КОРНЕЛИЯ Е ИДЕАЛНИЯ ОПОНЕНТ НА БОЙКО И ТОЙ ЗАТОВА Я КРЕПИ. БОЙКО СЕ УКРЕПВА С ВОЛЕТАТА НА КОРНЕЛИЯ, А ТЯ – С ВОЛЕТАТА ОТ БОЙКО
Автор: botev196 Категория: Новини   
Прочетен: 571 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Изчаках да се съберат три доказателства, преди да напиша тази статия. Не че отдавна не ми беше ясно. И съм напълно наясно какво ще последва – отново ще ме обвинят за гербер, че искам да клатя „светата Корнелия“ и Бойко Борисов ми е платил.

Така става винаги като кажа Истината, а аз всъщност обичам да я казвам.

Не ме интересува какво ще кажат, това е Истината…

Сега всички гледате Митьо Очите и цирковете около общинския съветник от БСП, дето се оказа, че му е приятел.

То затова е целият цирк – за да го гледате.

А истинската му същност е съвсем друга – Бойко просто „вдигна топката“ за „воле“ на Корнелия. Това е съвместна акция, която е със съвсем предвидими резултати.

Корнелия ще разчисти терена вътре в БСП.

Тя вече се включи. Вместо да се „срамува“ и да се скрие някъде, тя излезе с „принципна“ позиция, заклейми виновника и посочи, че той е вкаран в листите от предното ръководство. Т.е. от Станишев и Миков.

Тъй като скандалът става грандиозен, какво ще последва?

Много просто – Корнелия ще създаде някакви „правила“, според които кандидатите по места се утвърждават от Централното ръководство. За да не се получат нови такива случаи.

Ще изглежда принципно и правилно.

Реално ще е „метла“. Корнелия ще разчисти всяка опозиция, ще допремахне останали демократичен характер на БСП, в която единствено и неповторимо от всички други партии, местните структури издигат кандидатите. Сега всичко ще се пише на „Позитано“.

И това ни най-малко не значи, че ще изчезнат хората на криминалните групировки. Не, остават. Те са нужни – с парите си, но най-вече – с гласовете, които носят. Ще ги има. Има ги във всички партии. Просто вече ще са хората на Корнелия, а не тези на Станишев.

Един перфектен театър на Бойко, с който даде рамо на червената лъвица.

Но това е само доказателството номер 3.

Другите 2 се в обратна посока.

Преди 2 месеца властта брутално се разклати. Ставаше думи за квотите за бежанци и за логичните съмнения на народа, че силно зависимият от Меркел Бойко, ще клекне. То може и да е станало, но да не знаем. Какви ли не слухове пълзят.

Но тогава – точно като изригна недоволството, и… се появи Корнелия.

Тя „публично“ зададе въпроси на министър-председателя. И той моментално се появи в парламента, за да им отговаря. И направи едно бомбастично популистко изказвам, че „и милиарди да му дадат, няма да приема никого“. Така, след прекрасно вдигнатата „топка“, Баце удари успешно воле, и вкара гол. Народът се успокои, въпреки че реално нищо по мигрантите не е решено.

Но театърът на Бойко и Корнелия, реално укрепи Бойко. Ако тя не се беше появила, истерията се самовъзпламеняваше и можеше да отнесе доста крехкия кабинет.

И да стигнем и до второто „воле“ – Странджа. Отново народът „изтрещя“, което е съвсем логично – Бойко отдавна е компрометиран и омръзнал, присъствието му във властта може да се счита дори за наглост. И отново – заради Странджа, народът изригна. Избиват добитъка, гонят хората, за да заселват мигранти… Вълната бе неудържима.

И тогава… пак се появи Корнелия. С едно проекто-решение на парламента за „не-приемане на мигранти“. И пак Бойко „цъфна“ в Парламента, той самият нареди да се приеме решението, и излезе с лаври от там.

Изобщо, Корнелия твърде съмнително се появява точно като на Бойко му е най-трудно. А сега това с Митьо Очите и общинския съветник от БСП идва твърде удобно преди Евроизборите и преди тези за местна власт след година.

Корнелия не владее напълно БСП. Това е най-демократичната партия в България. Наистина локалните организации имат много права. Нещо невиждано например в костовисткото СДС или в тоталитарната организация ГЕРБ. Няма друга такава партия, в която хората по места реално да могат да вземат решения.

Но с това се свършва. Хората по места издигнаха ортаците на Митьо Очите, край с това. Ще преглеждаме всяка номинация.

Бойко се укрепва с волетата от Корнелия, а тя – с волетата от Бойко…

Всъщност, цялата схема е пределно ясна.

Корнелия е удобна на Бойко. Не защото не си мечтае да го измести, и не защото е покорна. Не, тя има амбиции към стола му.

Просто няма възможности. БСП е на историческия си максимум, тя повече проценти от тези не може да вземе. Каквото и да прави Корнелия, това ще е. Реално ако я сменят, може да паднат дори.

Освен това, БСП няма „патерици“. Тя няма удобни малки партии, с които да направи коалиция.

Така единственият начин да състави правителство, е да падне в лапите на ДПС. Което за БСП винаги е самоубийствено, и което Корнелия категорично не иска.

Такъв съперник е идеален за ГЕРБ. Винаги ще е на второ място (дори с 1-2%) и винаги Бойко ще става премиер. Реално дори да изпревари с малко, тя отново остава далеч от 121 гласа. И отново Бойко ще намери коалиция, и ще бъде на власт.

Корнелия е идеалният опонент на Бойко, и той затова я крепи.

От друга страна, самият той е идеален опонент, защото е толкова компрометиран, че е постоянно под атаки, и вдига тонуса на БСП. Истината е, че без Бойко насреща, резултатът на БСП може още да падне.

Така и на двамата им е удобно да подкрепят другия – уж чрез атаки срещу него.

Митьо Очите не е най-големия мафиот и колко ли пъти вече е арестуван. Такъв като него винаги могат да му намерят за какво да го приберат. Едно време така правеха с Иво Карамански – обикновено преди избори. Сега е тоя.

Но последствията на втория план са далеч по-важни. И очевидно Бойко направи така нещата, че Корнелия да получи „метла“ в ръцете си.

Тази симбиоза може да има всевъзможни последствия. Най-вероятно накрая ще се стигне и до прословутата „голяма коалиция“ и това ще е последният мандат, преди маските да паднат…

После – кой ли знае. Може вече да няма България. С темповете на изчезването на този народ, може и да няма смисъл нито от правителство, нито от държава вече…

http://www.komentari.com




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. sosa - SOSA
08.08.2018 09:48
Кат чета само Корнелия ти е в устата. Корнелия кво е виновна че бившия затворник Бойко толкова може толкова прави а тя използва момента за разчистване от червената мафия- така и трябва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: botev196
Категория: Новини
Прочетен: 55880
Постинги: 57
Коментари: 18
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031